Hacı Bektaş Veli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Berat Metin Demir ve Serhat Sakyen, Biyoloji Ana Alanı ve Dijital Oyun Tasarımı tematik alanında yapılan "Göz Tembelliği ve Mobil Uygulama Kullanımı ile Tedavisinin Desteklenmesi " adlı projeleri ile TÜBİTAK 2204 Ortaokul Projeleri yarışmasında 3. oldular.
"Göz Tembelliği ve Mobil Uygulama Kullanımı ile Tedavisinin Desteklenmesi " projesi ile erken yaş çocuklarının da hoşlarına giden mobil oyunlar kullanarak göz tembelliğine karşı bir çeşit tedavi yöntemi geliştirmek istenmiştir. MOBOGÖZ adı verilen uygulama ile birden fazla oyunla hareket eden nesnelerin ve çizim yapmanın göz egzersizden kullanılması düşünülmüş, çocuğun el ve göz koordinasyonu sağlamada kendini zorlaması amaçlanmaktadır.
''BİLSEM'de, öğrencilerimizin fikirleri ile teknolojiyi birleştirerek ortaya bir ürün çıkarmaları yolculuğunda onlara her türlü desteği ve imkânı sağlamaya devam edeceğiz."
Projenin TÜBİTAK 2204 Ortaokul Projeleri yarışmasında 3. olmasının ardından Hacı Bektaş Veli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Berat Metin Demir ve Serhat Sakyen, Kurum Müdürü Koray Yıldırım ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Proje Danışmanı Savaş Tunçer, İl Müdürümüz Gürsel Ekmekci'yi makamında ziyaret ettiler. İl Müdürümüz Gürsel Ekmekci, öğrenci ve öğretmenleri ile sohbet etti, telefonda MOBOGÖZ uygulamasını inceledi.
Öğrencilerin yapmış olduğu projeden son derece mutlu olduğunu ve etkilendiğini belirten İl Müdürümüz şunları söyledi: ''Öncelikle çocuklarımızın projesinden çok etkilendiğimi söylemeliyim. Çocuklarımız uygulamayı anlatırken, çocuklarımızın düşünen, tasarlayan, üreten bireyler olma yolunda çok önemli mesafeler katettiğini görmüş oldum. Bu noktada hem kendilerine, hem öğretmenlerine hem de kurum müdürüne teşekkür ediyorum. Bu sayede BİLSEM'lerin ne kadar önemli bir işlevi olduğunu tekrar görmüş olduk. Çocuklarımızın BİLSEM'de düşündükleri ile teknolojiyi birleştirip ortaya ürünler çıkarması, bu yeteneklerini geliştirmelerine katkı sunmak bu kurumlarımızın misyonu olduğunu biliyoruz. Onların özgür fikirlerini, öğretmenlerin rehberliği ile ürüne dönüştürüyor olması beni çok mutlu ediyor. Biz yöneticiler olarak onlara her türlü desteği ve imkânı sağlamaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin başarısını tebrik ediyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
Danışman Öğretmen Savaş Tunçer proje ve proje süreci ile ilgili şunları söyledi: '' BİLSEM Bilişim Teknolojileri Alanında öğrencilerimiz, Robotik Kodlama (Arduino devre tasarımı), Mobil Uygulama Geliştirme, IOT(Nesnelerin İnterneti) ,Unity Oyun Hazırlama, Yapay Zekâ alanlarında yaşlarıyla doğru orantılı olarak aşamalı ve uygulamaya dayalı eğitim görmektedir. Amacımız öğrenilen bilgileri kendi hayal gücüyle birleştiren öğrencilerimizin çevrelerine faydalı projeleri üretmektir. Hem eğlenerek hem de yaratıcılıklarını geliştirerek ilerlemeleri ve yaparak yaşayarak öğrenmeleri, geleceklerini inşa aşamasında onların girişimciliğini destekleyecektir. Ayrıca bu eğitimlerle problem çözme becerisinin, eleştirel düşünmenin ve yaratıcılığın gelişmesinin, diğer ders performanslarında da olumlu etki yaptığını düşünmekteyim. Teknolojiden yeni nesilleri uzak tutamayız, onlara teknolojiyi kullanan üretici bireyler olarak yetişmelerini destekleyebiliriz. Bu yıl yaptığımız TÜBİTAK için yaptığımız 7 başvurudan 4 projemiz bölge elemlerine katılma hakkı kazanmış ve bu 4 projemizden 1 projemiz bölge üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimi tekrar tebrik etmekle beraber bu projelerde amacımız öncelikle derece almak değil öğrencilerimizin cesaret ve yaratıcılıklarını geliştirmektir.''
Ziyaret öğrencilere hediye verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.