6 Şubat 2023 tarihinde Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilimizi etkileyen deprem nedeniyle Afet Acil Yönetim Durum Merkezinde aynı gün koordinasyon kurul üyeleri toplanmıştır. Türkiye Afet Müdahale planı kapsamında MEB AKUB personeli ile Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma personeli Adıyaman iline gönderilmiştir.
MEB AKUB personelimiz Abidin Süer, Başar Erat, Dilan Kaya, Bülent Ak, Bülent Yaşar, İnan Kandil, Emrah Çakır, Zülfü Yetkin, Nurettin Karagök ve Celal Zincidi Adıyaman'a giderek arama kurtarma faaliyetlerine katılmışlardır. MEB AKUB personelimiz diğer arama kurtarma ekipleri ile beraber arama kurtarma faaliyetlerinde 171 kişiye canlı olarak ulaşmışlardır. MEB AKUB personelimizden 7 kişi deprem bölgesinde 5 gün kaldıktan sonra ilimize dönmüştür. MEB AKUB personelimizden Başar Erat ve Bülent Ak deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına devam etmektedir.
Depremin ilk günü Adıyaman'a giderek arama ve kurtarma faaliyetlerine katılan MEB AKUB personelinin ilimize dönmesinin ardından İl Müdürümüz Gürsel Ekmekci, Sivil Savunma Uzmanımız Sema Ekrem, RAM'da görev yapan psikoloğumuz Gürol Asan deprem bölgesinde görev yapan MEB AKUB personelimizle psikososyal destek çalışması için bir araya geldiler.
İl Müdürümüz Gürsel Ekmekci psikososyal destek öncesinde yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi: ''Depremin ilk günü Adıyaman'a giderek katıldığınız arama kurtarma faaliyetleri ile kazandırdığınız hayatlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Fedakârca ve özveri ile yapmış olduğunuz çalışmalar deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için çok kıymetliydi. Emekleriniz için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.''
Psikolog Gürol Asan, MEB AKUB üyelerine deprem bölgesinde yaptıkları özverili çalışmalar nedeniyle teşekkür ettikten sonra belli bir süre içerisinde yaşama ihtimali olan travma sonrası stres bozukluğu üzerinde farkındalık çalışması yaptı. Çalışmada, arama kurtarma faaliyetleri esnasında yaşadıkları duygusal tepkimeleri ile ilgili MEB AKUB üyelerinin paylaşım yapması sağlandı. Korku, anksiyete, panik atak süreçleri, uyku ve yeme bozuklukları, depresyon ve ailelerinde muhtemelen ortaya çıkma ihtimali olan özellikler konusu konuşularak hem kendilerinin hem de ailelerinin travma sürecini atlatma konusunda farkındalık çalışması gerçekleştirilmiştir.